Duikmaskers en snorkels

Een Duikmasker beschermt je ogen en stelt je in staat onder water te zien. Het zorgt ervoor dat er zich een met lucht gevulde ruimte voor je ogen bevindt, zodat je helder zicht hebt tijdens de duik.

Aangezien de druk toeneemt naarmate de duiker afdaalt, moet het Duikmasker zo gemaakt zijn dat er voldoende ruimte is rond de neus, zodat de duiker zijn neus kan dichtknijpen om zijn oren te klaren. Bovendien moet hij in staat zijn om door zijn neus uit te ademen in het Duikmasker om zo de ruimte voor zijn ogen met lucht gevuld te houden gedurende de hele duik.

Je hebt een Duikmasker nodig, om ervoor te zorgen dat er zich tijdens de duik een met lucht gevulde ruimte voor je ogen bevindt. Hierdoor heb je een helder zicht onder water. Duikmaskers zijn er in verschillende vormen en maten, en met behulp van technologische ontwikkelingen bedenken fabrikanten telkens nieuwe modellen met moderne Eigenschappen en een moderne vormgeving, die voldoen aan de eisen van de duikers. Maar hoe geavanceerd Duikmaskers ook mogen zijn, toch is het belangrijk om te weten hoe ze werken. Dit kan worden bereikt door de verscheidene belangrijke Onderdelen en Eigenschappen van Duikmaskers te leren kennen:

Maskerband
Deze houdt het Duikmasker op zijn plaats tijdens het Duiken. De band voorkomt dat het Duikmasker van je hoofd kan worden gestoten.

Duurzame glazen lens of plaat
De lens creƫert een plat venster of scherm, waardoor we goed door water heen kunnen kijken. De meeste Duikmaskers hebben een platte lens om te voorkomen dat het licht wordt vervormd door water en/of lucht. Maar er zijn ook moderne modellen met een bolle lens.

Rand
Dit is het zachte, flexibele gedeelte dat zo is vormgegeven dat het op je gezicht aansluit. Het zorgt ervoor dat de ruimte voor je ogen gedurende de hele duik met lucht gevuld blijft en dat er geen water in het Masker stroomt, door de ruimte tussen de lens en je gezicht goed af te sluiten.

Uitsparing voor de neus
Dit gedeelte stelt de duiker in staat in het Masker uit te ademen door de neus.

Frame
Dit gedeelte houdt de lens en de rand bij elkaar.