Na al veel in binnen- en buitenland te hebben gedoken zijn wij Hennie Oolbekkink en Alfred Brinker begin 2000 begonnen met een duikschool, namelijk Duikschool Samadai Duikers. Wij richten ons hierbij op de regio Salland en Twente.

Met onze duikschool willen wij de duiksport, maar ook het daarbij behorende duikplezier ook aan anderen meegeven.

Sinds medio oktober 2005, zijn wij gevestigd aan de Riezebessum 4 te Markelo.

Wij zijn beide stapel op dolfijnen en hebben al verschillende keren in Egypte het geluk gehad om ook daadwerkelijk in de Rode Zee met dolfijnen te duiken. Daarom ook de naam “Samadai”. Samadai betekend in het Egyptisch ook dolfijnen. Elke keer dat wij tot nu toe in Egypte gedoken hebben, hebben wij de dolfijnen ook echt gezien.

Het duiken is een schitterende sport, want het is onderwater gewoon schitterend. Geen hectiek van werk, de telefoon, en auto’s. Onderwater heb je de stilte en de rust, die iedereen, en wij ook,  van tijd tot tijd nodig hebben.

Of het nu in Nederland is of waar dan ook, de natuur en het onderwater leven van elk land, dus vooral ook die van Nederland is prachtig.

Veel mensen denken dat het Nederland koud en troebel is, maar niets is minder waar. Ook in de Nederlandse wateren is onderwater veel te zien, veel vis en kreeftjes maar ook schitterende planten en dergelijk. In de zomer is water vaak boven de 20 graden.

Wij kunnen iedereen als advies meegeven om in Nederland je duikbrevet te halen. Op die manier kun je, op je vakantie, maximaal genieten van het duiken.

Weet je niet zeker of je het duiken wel leuk zou kunnen vinden, twijfel dan niet en probeer gewoon een introductieduik. De introductieduik is de gelegenheid om je het gevoel te geven, waarom al die duikers over de gehele wereld zo graag onder water zijn en er niet over uitgesproken raken.

Ben je daarna nieuwsgierig geworden naar een complete duikopleiding dan kan dat.

Ook is een introductieduik een uitstekend iets om eens te doen op een personeelsfeest, gewoon spannend, leuk en eens iets anders.

In onze duikschool proberen wij om de lessen zodanig te geven dat de groepen nooit groter worden dan 4 personen. Dit vooral om ervoor te zorgen dat de lessen leuk en vlot gaan, maar vooral ook om het eventuele wachten onder water tot een minimum te bepreken.

Wil je duiken met een groep kennissen van 6 tot 8 personen, is het uiteraard geen probleem

Duiken kun je leren van jong tot oud. Vanaf 10 jaar kun je duikbrevet halen en voor de jongeren is er vanaf 8 jaar een speciaal programma, namelijk het Seal Team, waarin spelenderwijs een aantal oefeningen worden gedaan.

Voor de anderen zijn er diverse mogelijkheden om een duikopleiding te volgen.

Wij geven geen les op vaste avonden, maar proberen door een flexibele opstelling de lessen zoveel mogelijk naar de agenda van een ieder aan te passen. Dus werk je in ploegen, overdag of ben je alleen in de weekenden thuis,  wij ons passen ons daar op aan. Noem het maar maatwerk.

Naast het geven van lessen, bestaat er bij ons ook de mogelijkheid om duikmateriaal aan te schaffen, je flessen te vullen, je duikspul voor onderhoud of reparatie af te geven, maar ook om duikmateriaal te huren.

Daarnaast organiseren wij ieder jaar wel een duikreis. Hierover zijn bij ons ook adviezen en informatie te verkrijgen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden om te duiken of over duikschool Samadai duikers, neem gerust contact met ons op of kom gewoon langs. Als je langs wilt komen bel dan eerst even.

Duikschool Samadai duikers