Het is prachtig weer, je hebt een leuke buddy en natuurlijk een duikstek gevonden waar je wil gaan duiken. De planning is dat je onder water plezier gaat maken, en uiteindelijk op een veilige manier weer op de kant komt, maar waar kom je weer boven water?

In de specialty ‘Underwater Navigator’ zal je leren om een duik goed voor te bereiden, vooraf bekijken wat je tegen kunt komen.

Stapsgewijs, beginnend bij het zwemmen in een rechte lijn in een eigen tempo tot het zwemmen van een onderwaterparcours en kunnen bijhouden waar je dan bent geweest.

Deze curus bestaat uit 3 duiken. In de eerste duik zal je instructeur kijken wat je al kan, maar ook wat je luchtverbruik is in een bepaalde tijd en welke afstand je aflegt in een bepaalde tijd.

Deze informatie gebruik je later zélf weer, in de cursus maar ook daarna.

De tweede duik zal met name het kompasgebruik en de ‘tips and tricks’ de aandacht krijgen. De combinatie van het kompas en wat je gezien hebt ga je leren om later te gebruiken bij je volgende duiken.

In duik drie word er een leuke duik gedaan waarbij alles weer samen komt. Navigeren naar voorwerpen, kijken naar de omgeving waar je langs zult komen. Op de heenweg én de terugweg. Je zult het gevoel krijgen dat jij echt onder water de weg weet, en dat is nu juist de bedoeling van deze specialty!

Met het doen van deze specialty, word jij een echte specialist op navigatie onderwater!

Meld je aan voor deze cursus en vraag wat voor jou de opties zijn.